Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
BALANCE - összhangban Veled!
Aromaterápiás ékszerek
Esszenciák, illóolajak

Szimbólumok nemcsak az ékszerek világában

Angyal: személyes őrangyalunkat idézi, kiváló védelmi szimbólum.

 

Angyalszárny: szárnyalást, a lélek szabadságát jelképezi, a földi kötöttségtől való mentességet. Ez a szimbólum inspirál, és segít fenntartani a kapcsolatot a spirituális világgal. Egyben védelmi szimbólum is.

 

Bagoly: a bagoly összetett jelentésű szimbólum. Képviseli a tudást, bölcsességet, ugyanakkor a gyógyítók misztikus, titokzatos társaként is értelmezzük. Növeli tudásunkat.

 

Buddha: az élet értelmét, az igazság megtalálását szimbolizálja. Segít tudatosságunk magasabb fokra emelésében, a bölcsesség és nyugalom megtalálásában. 

 

Csillag: szerencsehozó motívum. A siker, a remény, az isteni folytonos jelenlétet erősítő jelkép. Képviseli még az örökkévalóságot és a halhatatlanságot is.

 

Elefánt: az elefánt szimbólum a bölcsességet, erőt, függetlenséget képviseli, támogatja. A Hindu vallás szerint a termékenység, hatalom, higgadt erő és a hosszú élet képviselője. A buddhista hit szerint termékenységet, jó szerencsét, bölcsességet és az otthon védelmét erősíti.

 

Életfa: jelképezi a gyökereinket, ahonnan indulunk és a lombot, ahová felmagasodhatunk, de ezen kívül még a fenti és lenti világok kapcsolatát. Képviseli a folyamatos fejlődést, változást és az összekapcsolódást a végtelennel. Az örök körforgás szimbóluma.

 

Élet virága: az élet virága a teremtés valamennyi folyamatát magában foglalja; világunk felépítését, struktúráját, ezért minden szinten minden pozitív, építő folyamatot segít. 

 

Farkas: ősi tudást idéz fel, amikor még az ember tanult a farkastól: a falkaszellemet, az erőt, gyorsaságot, eszességet.

 

Fatima keze - Hamsa: talizmánként Isten kezeként védelmez. Használatos az arab és zsidó kultúrákban, Észak-Afrikában is, hasonló jelentéstartalommal. A védelem univerzális jele. Általánosságban a gonosz elhárítására használt szimbólum.

 

Hal: a kínaiak a halat a gazdagsággal azonosítják. Szimbólumként is a gazdagságot, szerencsét és hosszú életet jelképezi. Számtalan kultúrában elterjedt, erős szimbólum, főleg a feng shuiban.

 

Hold: a titokzatosságot, a folytonos megújulást, a belső tudást és gyarapodást jelenti. Minden folyamatban és életterületen a növekedést, a gazdagodást erősíti.

 

Hórusz szeme: az ókori Egyiptomban amulettként használták, de a mai napig alkalmazzák védelmi szimbólumként, mert biztonságot, erőt, bölcsességet és egészséget hoz viselőjének. Negatív energiákkal, mágiával szemben is jó védelmi szimbólum.

 

Kormány: az irányítást, "kormányzást" jelképezi, ezért minden olyan helyzetben erősít, amikor úgy érezzük, hogy kicsúszik kezünkből az irányítás. Segítségével újra abba az irányba haladhat életünk, amerre mi szeretnénk, csupán a döntést kell meghoznunk, hogy felszámoljuk életünkben a "sodródást".

 

Kulcs: a megismerést, tudást szimbolizálja, s ezáltal a tudásvágyat ébreszti fel.

 

Ló: a ló szilajsága, szabadsága, kitartása, ereje sikert és hírnevet hoz számunkra az üzleti életben is. Kockázatvállalásra sarkall, de egyúttal fejlődésünket, tudatosságunk emelkedését is biztosítja. A ló erős feng shui jelkép is egyben - ezzel a jelentéstartalommal.

 

Lótusz: a megvilágosodás, fejlődés és az élet születésének szimbóluma a keleti vallásokban. Fejlődési folyamatokban, növekedésben, haladásban segít és megtestesíti a földi lét minden aspektusát; születéstől elmúlásig, a lélek fejlődését, felemelkedését és megvilágosodását képviseli. Tisztaság, bölcsesség, siker, erő.

 

Macska: a macska szimbólum, ahogyan az élő macskák is, tisztán tartják energiaterünket és megakadályozzák ártó, negatív energiák behatolását, kártételét, így az energiarablást is. Függetlenségre, ösztönösségre tanítanak. 

 

Madár: a szabadság, a szabadon szárnyalás, a határtalanság megtestesítője.

 

Nap: az életerő és a teremtés szimbóluma. Az fényt is szimbolizálja, amely életet ad, a ragyogást, felvilágosultságot, az újjászületést.

 

Négylevelű lóhere: a szerencsét jelképezi és erősíti.

 

Ohm-jel: ősi buddhista jel, mely a leghatékonyabb mantrát, az "aum'" hangot jelenti, mely a megvilágosodás, a Teremtéssel való egyesülés és összhang mantrája. Segít egyensúlyba kerülni, "kiegyenlítődni". E szentnek tartott szótag mantrázása megvilágosodáshoz, tökéletes egyensúlyhoz, békéhez vezet. 

 

Pillangó: a lélek fejlődését szimbolizálja, a bábból való átalakulás során. A japánoknál a változékonyságot, a kínaiaknál a halhatatlanságot jelenti. Minden fejlődési, kibontakozási folyamatnál erősít, a szabad lélek szimbóluma. 

 

Ragadozók: mindannyian az erőt, hatalmat, bátorságot, egyéniséget és az erőkifejtést követő méltóságos nyugalmat szimbolizálják.

 

Sárkány: a sárkány a kezdetek és végek, a rejtett tudás misztikus őrzője. Az örök élet szimbóluma. Védelemként feng shuiban is gyakran használják, szoborként vagy sárkányt ábrázoló falikép formájában - mindenhogyan nagyon hatásos.

 

Szitakötő: a kitartást, bátorságot jelképezi. Megmutatja, hogy az élet múlékonysága ellenére is lehet könnyed, tartalmas. Az érettség jelképe és abban támogat, hogy hasznosan tudjuk tölteni minden pillanatunkat.

 

Szív: Az érzelmek és érzelmi bölcsesség szimbóluma. A mindenek felett álló szeretetet jelképezi, s felidézi és erősíti bennünk az összetartozás érzését. 

 

Teknős: sok kultúrában a hosszú élet és erő szimbóluma. Éppen ezért az állóképességet is erősíti szimbólumként. Megvédelmez a kívülről jövő negatív hatásoktól. Páncélja alatt rejtett erő lakik.

 

Tündér: a tündérek leggyakrabban az őselemeket képviselik a mondavilágban, s varázserejük, csodatévő képességük révén az ember fölé emelkednek. Ahol egy tündér megjelenik, ott mindig titokzatosságra, rejtett tudásra, csodákra lehet számítani.

 

Végtelen jel: a Buddhizmusban a tökéletességet, egyensúlyt és a "minden egy" jelentéstartalmat hordozza. Megvéd minden negatív energiától és segít, hogy mindenben, még önmagunkban is megtaláljuk a jót.

 

Végtelen csomó: a spiritualitás és az anyagi világ összefonódásának is jelképe. Kínában a hosszú élet, folytonosság, szeretet és harmónia jelképe, buddhista hit szerint Buddha végtelen bölcsességét és együttérzését jelképezi, ezért védelmi és megvilágosodást segítő szimbólumként is használjuk.

 

Violinkulcs: Az egységet jelképezi, az összetartozást, az azonos hangon rezonálást az univerzummal.

 

Virág: a szerelem, a mulandóság, de elsősorban a szépség, a növekedés, a kiteljesedés szimbóluma. A női oldal energiáinak erősítője. 

 

Yin-yang: összhangot jelent a minket körülvevő és a bennünk létező világban, ugyanúgy, mint ahogyan egységet teremt minden ellentétesnek érzékelt energia között, mert a tűz-víz, a férfi-női, a sötét-világos, stb. oldalak egymásra hatásának eredményeként jön létre a harmónia. Az univerzum harmóniáját, a mindenben meglévő egyensúlyt szimbolizálja. Ez a szimbólum segít saját egyensúlyi állapotunk, harmóniánk megtalálásában.